14 Manieren om ingeblikte enchiladasaus te gebruiken: verrassende recepten

Enchiladasaus is een veelzijdig ingrediënt dat je op verschillende manieren kunt gebruiken in de keuken. In dit artikel delen we 14 manieren om ingeblikte enchiladasaus te gebruiken, zodat je nooit zonder inspiratie zit voor je volgende Mexicaanse maaltijd.

1. Traditionele enchiladas

De meest voor de hand liggende manier om ingeblikte enchiladasaus te gebruiken, is door traditionele enchiladas te maken2. Vul tortilla’s met je favoriete vulling, zoals kip, gehakt of groenten, en bedek ze met de saus voordat je ze in de oven bakt.

2. Enchiladasoep

Geef je soep een Mexicaanse twist door enchiladasaus toe te voegen1. Combineer de saus met kippenbouillon, bonen, maïs en stukjes kip voor een heerlijke en verwarmende maaltijd.

3. Enchiladacasseroles

Maak een pittige enchiladacasserole door lagen tortilla’s, vulling en saus in een ovenschaal te stapelen1. Bak de casserole in de oven tot hij goudbruin en bubbelend is.

4. Chili Colorado

Gebruik enchiladasaus als een braadvocht voor een normaal taai stuk vlees (zoals varkensschouder of sukadelappen) en maak Chili Colorado4.

5. Chilaquiles rojas

Chilaquiles zijn een traditioneel Mexicaans gerecht gemaakt van in stukjes gesneden tortilla’s die worden gebakken en vervolgens bedekt met enchiladasaus4. Voeg geraspte kaas, zure room en verse koriander toe voor een heerlijk ontbijt of brunchgerecht.

6. Huevos rancheros

Maak huevos rancheros door gebakken eieren te serveren op een bedje van tortilla’s en enchiladasaus4. Voeg bonen, avocado en kaas toe voor een vullende en smakelijke maaltijd.

7. Burrito’s met enchiladasaus

Meng enchiladasaus met bonen, rijst en nacho-kaas voor heerlijke burrito’s4. Je kunt de burrito’s invriezen voor een snelle en gemakkelijke maaltijd op een later moment.

8. Tamales met enchiladasaus

Gebruik enchiladasaus als topping voor tamales4. De saus voegt extra smaak en vocht toe aan dit traditionele Mexicaanse gerecht.

9. Scrambled eggs met enchiladasaus

Voeg een scheutje enchiladasaus toe aan je roerei voor een pittige en smaakvolle twist4.

10. Enchiladasaus in de slowcooker

Gebruik enchiladasaus als basis voor een slowcooker-gerecht, zoals kip of rundvlees4. De saus zal het vlees heerlijk mals en smaakvol maken.

11. Mexicaanse pasta

Probeer enchiladasaus te mengen met pasta of zelfs macaroni en kaas voor een verrassende en smakelijke combinatie4.

12. Nacho’s met enchiladasaus

Gebruik enchiladasaus als topping voor nacho’s, samen met geraspte kaas, jalapeños en zure room4.

13. Spaanse rijst met enchiladasaus

Voeg enchiladasaus toe aan je favoriete Spaanse rijstrecept voor extra smaak en kleur4.

14. Enchiladasaus in chili

Gebruik enchiladasaus als basis voor een Mexicaans geïnspireerde chili, met chorizo als vlees, tomatillos en hominy, samen met de gebruikelijke ingrediënten4.

Met deze 14 ideeën voor het gebruik van ingeblikte enchiladasaus, heb je altijd een smakelijk en verrassend recept bij de hand. Experimenteer met verschillende combinaties en ontdek nieuwe favorieten in je keuken.