14 Onverwachte Ingrediënten Die Je Aan Tonijnsalade Moet Toevoegen

Tonijnsalade is een absolute klassieker, een lunchtijd-nietje voor wanneer je haast hebt en je gewoon snel iets naar binnen moet werken. Maar wat moet je doen als je meer van een gastronomische tonijnsalade wilt maken? Met de toevoeging van slechts een paar extra ingrediënten, kun je een saaie, typische tonijnsalade omtoveren tot iets speciaals. Je hoeft alleen maar buiten de gebaande paden te denken. Daarom hebben we enkele van de beste toevoegingen aan tonijnsalade verzameld en ze allemaal op één plek samengebracht. Door deze ingrediënten te gebruiken in de volgende tonijnsalade die je maakt, kun je ervoor zorgen dat elke hap nog lekkerder zal zijn3.

Sommige van ons houden absoluut van mayonaise, maar niet iedereen is het daarmee eens. Sommige mensen geven de voorkeur aan het niet gebruiken van mayonaise vanwege de minder dan ideale voedingsstatus. Anderen geven niet zoveel om het hoge vetgehalte, maar genieten gewoon niet van de romige textuur en de eiersmaak. In welk kamp je ook valt, je bent misschien op zoek naar een alternatief voor mayonaise in je tonijnsalade. Gelukkig is er één ingrediënt dat het werk zal doen, textuur aan je salade toevoegt en de andere ingrediënten bindt, en je hebt het waarschijnlijk al in je groentebak: avocado3.

Wil je je tonijnsalade opvullen? Wil je meer eiwitten toevoegen aan een al eiwitrijk gerecht? Dan wil je misschien nadenken over het toevoegen van kikkererwten aan je tonijnsalade. Kikkererwten zitten boordevol eiwitten en andere voedingsstoffen die een al gezonde tonijnsalade nog gezonder en vullender kunnen maken. Bovendien hebben ze een relatief neutrale smaak, wat betekent dat ze niet te veel zullen concurreren met de smaak van de tonijn3.

Er zijn zoveel verschillende soorten hete saus die je in je tonijnsalade kunt gebruiken. Als je geïnteresseerd bent in het toevoegen van wat meer zuurgraad aan de salade, overweeg dan het gebruik van een hete saus zoals Tabasco, die op azijn is gebaseerd. Misschien wil je de extra smaak maar niet te veel hitte – in dat geval ben je misschien beter af met een groene jalapeño-gebaseerde hete saus3.