Chinees Nieuwjaar 2024: Van Dumplings tot Longevity Noodles, de meest geliefde gerechten van deze dag

Het Chinees Nieuwjaar, een dag waarop niet alleen China, maar ook vele andere plaatsen over de hele wereld worden verlicht met rode lantaarns, vuurwerk en decoraties, is een tijd van feest en samenzijn. Kasten worden gevuld met nieuwe kleding, families komen samen en geliefden worden dichter bij elkaar gebracht. Voor velen is het meest bijzondere deel van de dag het genieten van een maaltijd met hun dierbaren. De maaltijden verschillen over het algemeen volgens de verschillende gebruiken van de families. Dit jaar wordt de dag gevierd op 10 februari.

Voordat je het Chinees Nieuwjaar 2024 inluidt, zijn hier enkele van de beste gerechten die je op deze dag kunt genieten.

Jiaozi (Dumplings): Deze Chinese dumplings bestaan uit een dun uitgerold stuk deeg met ofwel een groente- of vleesvulling.

Veelgestelde vragen

Wat is het Chinees Nieuwjaar?

Het Chinees Nieuwjaar, ook wel bekend als het Lentefestival of het Lente Nieuwjaar, is de belangrijkste traditionele feestdag in China. Het wordt gevierd aan het einde van de winter en het begin van de lente, en het markeert het begin van een nieuw jaar op de traditionele Chinese kalender.

Wat zijn Jiaozi (Dumplings)?

Jiaozi zijn een soort Chinese dumpling, traditioneel gegeten tijdens het Chinees Nieuwjaar en andere feestdagen. Ze bestaan uit een dun uitgerold stuk deeg dat wordt gevuld met vlees of groenten en vervolgens wordt gestoomd, gekookt of gebakken.

Wat zijn Longevity Noodles?

Longevity Noodles, ook bekend als levensduur noedels, zijn een populair gerecht in China, vooral tijdens vieringen zoals verjaardagen en het Chinees Nieuwjaar. Ze zijn lang en ononderbroken, wat symbolisch is voor een lang en gezond leven.

Verklarende woordenlijst

Chinees Nieuwjaar: De belangrijkste traditionele feestdag in China, die het begin van een nieuw jaar op de traditionele Chinese kalender markeert.

Jiaozi (Dumplings): Een soort Chinese dumpling, traditioneel gegeten tijdens het Chinees Nieuwjaar en andere feestdagen.

Longevity Noodles: Een populair gerecht in China, vooral tijdens vieringen zoals verjaardagen en het Chinees Nieuwjaar. Ze zijn lang en ononderbroken, wat symbolisch is voor een lang en gezond leven.