De Invloed van Mexicaanse Keuken in de Verenigde Staten

In de Verenigde Staten is de Mexicaanse keuken niet meer weg te denken uit het culinaire landschap. Uit een recente analyse van het Pew Research Center blijkt dat ongeveer 11% van de Amerikaanse restaurants Mexicaanse gerechten op het menu heeft staan. Deze gegevens zijn verzameld in samenwerking met SafeGraph en Yelp, die informatie verstrekken over miljoenen interessante locaties wereldwijd.

Hoewel Mexicaanse restaurants vooral veel voorkomen in staten als Californië en Texas, zijn ze verspreid over een groot deel van de Amerikaanse graafschappen. Dit is niet verrassend gezien het feit dat er in de VS ongeveer 37,2 miljoen mensen zijn met Mexicaanse voorouders, wat hen de grootste groep van Latijns-Amerikaanse afkomst in het land maakt.

Deze analyse van het Pew Research Center richtte zich op de geografische spreiding en kenmerken van Mexicaanse restaurants in de Verenigde Staten, inclusief Puerto Rico. De keuze voor Mexicaanse restaurants werd ingegeven door de omvangrijke aanwezigheid van Mexicaans-Amerikanen en de populariteit van de Mexicaanse keuken in de VS.

De data voor dit onderzoek zijn afkomstig van SafeGraph, die informatie verzamelt over een breed scala aan locaties. Restaurants worden in deze context gedefinieerd volgens het North American Industry Classification System (NAICS) als “Restaurants en Andere Eetgelegenheden” met de NAICS-code 7225.

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Wat is het percentage restaurants in de VS dat Mexicaanse gerechten serveert?
Ongeveer 11% van de restaurants in de Verenigde Staten serveert Mexicaanse gerechten.

Waarom zijn Mexicaanse restaurants zo wijdverspreid in de VS?
De verspreiding van Mexicaanse restaurants in de VS is deels te danken aan de grote Mexicaans-Amerikaanse bevolking, die de grootste Latijns-Amerikaanse groep in het land vormt.

Wat is SafeGraph?
SafeGraph is een bedrijf dat informatie verzamelt over miljoenen locaties wereldwijd, waaronder restaurants.

Wat is het North American Industry Classification System (NAICS)?
Het NAICS is een classificatiesysteem dat wordt gebruikt in Noord-Amerika om bedrijven te categoriseren op basis van hun bedrijfsactiviteiten.

Uitleg van Gebruikte Termen

Mexicaans-Amerikanen
Personen in de Verenigde Staten die hun afkomst kunnen herleiden tot Mexico.

Latijns-Amerikaanse afkomst
Een term die gebruikt wordt om mensen te beschrijven die afstammen van inwoners van Latijns-Amerikaanse landen.

NAICS-code 7225
De code die gebruikt wordt om “Restaurants en Andere Eetgelegenheden” te identificeren volgens het North American Industry Classification System.