De nieuwste TikTok-trend: IJs met olijfolie – een verrassend verslavende traktatie

Het is een ongewone combinatie die de aandacht trekt van miljoenen mensen op TikTok: vanille-ijs overgoten met olijfolie. Deze nieuwe culinaire trend, die zowel zoet als hartig is, heeft de smaakpapillen van velen verrast en is nu een favoriete late-night snack voor velen, waaronder de populaire influencer Nara Smith.

Het idee lijkt misschien vreemd, maar degenen die het hebben geprobeerd, zijn het erover eens dat het een “elitaire combinatie” is. Zelfs de bekende zangeres Dua Lipa heeft haar goedkeuring gegeven aan dit dessert.

Het recept is eenvoudig: neem twee – of soms vier – bolletjes romig vanille-ijs, voeg een royale scheut “goede” olijfolie toe en bestrooi het geheel met een snufje vlokken zeezout. “Het is zo goed,” zegt Nara Smith in een TikTok-video die al 7,9 miljoen keer is bekeken. “Het is zo verslavend.”

Niet iedereen is echter overtuigd. Sommigen beschouwen het als een luxe snack, terwijl anderen de voorkeur geven aan traditionele ijs toppings zoals warme chocoladesaus en slagroom. Maar wat velen niet weten, is dat dit ijsdessert een Italiaanse klassieker is, bekend als gelato con olio e sale.

Veelgestelde vragen

Wat is gelato con olio e sale?
Gelato con olio e sale is een traditioneel Italiaans dessert dat bestaat uit vanille-ijs, olijfolie en zeezout.

Wie is Nara Smith?
Nara Smith is een populaire influencer op TikTok die bekend staat om haar creatieve en trendy inhoud.

Wat betekent “elitaire combinatie”?
“Elitaire combinatie” is een term die wordt gebruikt om een unieke en verrassend aangename combinatie van smaken te beschrijven.

Verklarende woordenlijst

Influencer: Een persoon die invloed heeft op het gedrag of de meningen van anderen door hun online aanwezigheid en inhoud.

TikTok: Een social media platform waar gebruikers korte video’s kunnen delen.

Olijfolie: Een vloeibaar vet verkregen uit olijven, een traditioneel gewas van het Middellandse Zeegebied.

Vanille-ijs: Een populair smaak van ijs, gemaakt met vanille.

Zeezout: Zout dat wordt geproduceerd door de verdamping van zeewater. Het wordt vaak gebruikt in de keuken en in cosmetica.