Groei van de bakkerijsector dankzij Chinese stijl producten

De markt voor Chinese gebakjes zal naar verwachting in de toekomst groeien, aangewakkerd door de toenemende vraag onder jongvolwassenen en de groeiende interesse in gezondere voeding onder de bevolking1. De marktomvang van gebakken voedsel in de binnenlandse sector zal naar verwachting dit jaar met 7,6 procent groeien tot 307 miljard yuan ($42,1 miljard) en tegen 2025 bijna 352 miljard yuan bereiken, volgens een rapport van iiMedia Research, een data-analyseinstituut gevestigd in Guangzhou, Guangdong provincie1.

Tijdens deze groei worden Chinese bakkerijproducten zoals mungbonencake, ananaspasteitjes, sesamzaadkoekjes en broodjes gemaakt met kleefrijst steeds populairder, deels vanwege de promotie door sociale media-influencers die Chinese bakkerijen beoordelen en aanbevelingen doen1. Het rapport stelt dat de consumenten van Chinese bakproducten voornamelijk jongvolwassenen en middelbare leeftijd zijn. Ze hebben de neiging om gebakken producten te kopen voor persoonlijk gebruik of als cadeau voor familie en vrienden1.

De groeiende populariteit van Chinese bakkerijproducten biedt kansen voor zowel lokale als internationale bakkerijen om hun aanbod uit te breiden en in te spelen op de veranderende smaak van consumenten. Door de focus te leggen op gezondere ingrediënten en traditionele Chinese smaken, kunnen bakkerijen profiteren van de groeiende markt en tegelijkertijd bijdragen aan de diversiteit van het voedselaanbod1.