Heerlijke Geitenkaas Recepten: Pasta, Dip en Meer

Geitenkaas is een veelzijdig ingrediënt dat in verschillende gerechten kan worden gebruikt, van pasta tot dips en voorgerechten. In dit artikel worden acht heerlijke recepten met geitenkaas besproken, waaronder vijgen met geitenkaas, pistachenoten en munt, geitenkaas en dille gebakken eieren, en kruidige geitenkaas dips1.

Pasta met Geitenkaas

Een populair recept met geitenkaas is pasta met geitenkaas, spinazie en walnoten2. In dit gerecht wordt de geitenkaas gecombineerd met het zetmeelrijke pastawater om een lichte, romige saus te creëren die elke pastasliert bedekt. Een ander smakelijk recept is pasta met bieten en geitenkaas3. Hier worden de bieten, geitenkaas, azijn, knoflookpoeder, cayennepeper en een deel van het pastawater in een blender gepureerd tot een gladde saus.

Zomerse Pasta met Geitenkaas

Een heerlijke zomerse pasta met geitenkaas is pasta met suikererwten, maïs en geitenkaas5. Dit gerecht zit boordevol knapperige suikererwten, zoete maïs en sappige cherrytomaten die worden gemengd met de pittige geitenkaas terwijl deze smelt in de hete pasta. Verse munt zorgt voor een kruidige toets, terwijl citroenrasp en -sap het gerecht nog zonniger maken. Deze pasta is aanpasbaar, dus gebruik wat je bij de hand hebt. Groene bonen, rucola of spinazie, dun geschaafde courgette of zomerpompoen werken ook goed. In plaats van geitenkaas kun je verse ricotta of crème fraîche proberen, of een handvol geraspte Parmezaanse kaas toevoegen aan de geitenkaas. Geen fan van munt of basilicum? Probeer dille, dragon of zelfs peterselie.

Geitenkaas Voorgerechten en Dips

Geitenkaas kan ook worden gebruikt in voorgerechten en dips. Enkele voorbeelden zijn gemarineerde geitenkaasmedaillons, watermeloen met gekruide geitenkaas whip en geitenkaas spread op drie manieren6. Deze recepten laten zien hoe geitenkaas kan worden gecombineerd met verschillende ingrediënten en smaken om heerlijke en elegante gerechten te creëren.