Het Geheim van een Snel en Comfortabel Avondmaal: Gehakt Stroganoff

Als je ooit een lange dag hebt gehad en je hebt geen energie meer om te koken, dan heb ik een recept voor je dat je leven kan veranderen. Het is een gerecht dat ik zo vaak heb gemaakt dat ik het recept niet eens meer hoef te bekijken. De basis ingrediënten zijn dingen die ik bijna altijd in mijn koelkast en voorraadkast heb: een pond gehakt (dat ik koop als het in de aanbieding is en bevroren houd), uien, champignons, zure room en noedels.

Dit is mijn favoriete maaltijd als ik weinig tijd en energie heb. Het is een van de beste adviezen die ik ooit heb gekregen, jaren geleden via de blog van Molly Wizenberg, Orangette, om een ‘Lijst van Eten dat ik Graag Eet’ te maken. Dit is een lijst van alle recepten die altijd goed klinken, ongeacht wat, ongeacht wanneer. En op avonden dat ik geen motivatie heb om dat nieuwe recept te maken dat ik had gepland en/of ik geen tijd had om boodschappen te doen en/of ik of mijn partner hongerig is maar niet kan beslissen wat te eten, ga ik naar deze lijst. Naar mijn mening moeten de recepten op deze lijst gemakkelijk aanvoelen omdat ik ze al een miljoen keer heb gemaakt, en ze moeten ook ingrediënten gebruiken die ik over het algemeen bij de hand heb, zodat ik een trip naar de winkel kan vermijden.

Voor mij en mijn man staat de Hamburger Stroganoff van Elise, de oprichter van Simply Recipes, bovenaan onze lijst. Deze maaltijd stelt nooit teleur. Naast het feit dat het in ongeveer 30 minuten klaar is en voornamelijk voorraad ingrediënten gebruikt, is het gewoon een gemakkelijke… weeknight win die alle juiste noten raakt: de saus is romig en rijk, de pasta met gehakt is kauwbaar en bevredigend, de gebakken champignons en uien maken het extra hartig. Vrienden, dit is comfort food op zijn best.

FAQ

Wat is Hamburger Stroganoff?
Hamburger Stroganoff is een comfort food gerecht dat bestaat uit gehakt, uien, champignons, zure room en noedels. Het is een snelle en gemakkelijke maaltijd die in ongeveer 30 minuten kan worden bereid.

Wat is een ‘Lijst van Eten dat ik Graag Eet’?
Dit is een lijst van alle recepten die altijd goed klinken, ongeacht wat, ongeacht wanneer. Het is een handige tool voor die momenten dat je geen motivatie hebt om te koken of geen tijd hebt om boodschappen te doen.

Wat zijn voorraad ingrediënten?
Voorraad ingrediënten zijn voedingsmiddelen die je over het algemeen bij de hand hebt in je koelkast of voorraadkast. Ze zijn handig voor het bereiden van maaltijden wanneer je geen tijd hebt om naar de winkel te gaan.