Hoe Herken Je Echt Authentiek Chinees Eten in Jouw Lokale Restaurant?

Chinees eten is enorm populair, niet alleen in China, maar over de hele wereld. In de Verenigde Staten alleen al zijn er ongeveer 45.000 Chinese restaurants, volgens de Chinese American Association. Maar hoeveel van deze restaurants serveren daadwerkelijk authentieke Chinese gerechten?

Het is belangrijk om te weten dat veel fastfoodketens zoals Panda Express een westerse versie van Chinees eten serveren. Als je op zoek bent naar authentieke smaken en gerechten, moet je misschien de authenticiteit onderzoeken voordat je een restaurant binnenstapt.

Er zijn enkele belangrijke dingen waar je op moet letten als je op zoek bent naar een echt authentieke Chinese maaltijd. Hier zijn enkele duidelijke indicaties dat je gerecht wel of niet authentiek is:

 1. Wat zijn de belangrijkste ingrediënten? Authentiek Chinees eten zit meestal vol smaak en een overvloed aan ingrediënten. Als je maaltijd veel bewerkte voedingsmiddelen bevat, is de kans groot dat het niet authentiek is.
 2. Hoe wordt het eten gekookt? De bereidingswijze van het eten kan ook een indicatie zijn van de authenticiteit.
 3. Wordt het eten geserveerd in familie-stijl? In China is het gebruikelijk om gerechten te delen met de hele tafel.
 4. Is de sfeer authentiek? De sfeer van het restaurant kan ook een indicatie zijn van de authenticiteit van het eten.
 5. Heeft het bedienend personeel thee geserveerd? Thee is een belangrijk onderdeel van de Chinese eetcultuur.
 6. Is het menu Amerikaans gemoderniseerd? Als het menu veel Amerikaanse invloeden heeft, is de kans groot dat het eten niet authentiek is.

Bij het scannen van menu’s van verschillende restaurants, als je veel variaties van gerechten zoals kung pao kip, zoetzure varkensvlees, chow mein, loempia’s, wontonsoep, Peking geroosterde eend, hotpot en kip gebakken rijst ziet, is er een betere kans dat je eten authentiek is.

Veelgestelde Vragen

Wat zijn enkele populaire authentieke Chinese gerechten?

Enkele populaire authentieke Chinese gerechten zijn kung pao kip, zoetzure varkensvlees, chow mein, loempia’s, wontonsoep, Peking geroosterde eend, hotpot en kip gebakken rijst.

Wat betekent het als een restaurant ‘familie-stijl’ serveert?

In China is het gebruikelijk om gerechten te delen met de hele tafel. Dit wordt ‘familie-stijl’ genoemd.

Wat is een teken dat een Chinees restaurant niet authentiek is?

Als het menu veel Amerikaanse invloeden heeft of als je maaltijd veel bewerkte voedingsmiddelen bevat, is de kans groot dat het eten niet authentiek is.

Verklarende Woordenlijst

 • Kung Pao Kip: Een pittig, roergebakken Chinees gerecht gemaakt met kip, pinda’s, groenten en chili pepers.
 • Chow Mein: Een Chinees gerecht dat bestaat uit roergebakken noedels met vlees (zoals kip, rundvlees, garnalen of varkensvlees) en groenten.
 • Loempia’s: Dunne deegvellen gevuld met vlees en/of groenten, opgerold en gefrituurd.
 • Wontonsoep: Een soep met gevulde wontons (dunne deegvellen gevuld met vlees of garnalen) en vaak ook groenten.
 • Peking Geroosterde Eend: Een beroemd gerecht uit Beijing, dat bestaat uit geroosterde eend geserveerd met pannenkoekjes en saus.
 • Hotpot: Een Chinese kookmethode, waarbij ingrediënten in een pot met kokende bouillon worden gekookt.
 • Kip Gebakken Rijst: Een gerecht gemaakt van rijst die is gebakken in een wok, meestal gemengd met andere ingrediënten zoals eieren, groenten en kip.