Is Unilever nog steeds eigenaar van Ben en Jerry’s?

Ben & Jerry’s, de iconische ijsfabrikant bekend om zijn creatieve smaken en maatschappelijke betrokkenheid, blijft een interessant voorbeeld van hoe een groot conglomeraat en een milieubewust merk samen kunnen werken. Sinds de overname door Unilever in 2000, heeft Ben & Jerry’s zijn unieke identiteit behouden, terwijl het profiteert van de schaal en het bereik van zijn moederbedrijf.

Onder Unilever’s beheer heeft Ben & Jerry’s zijn missie om ‘het beste ijs op de leukste manier te maken’ voortgezet, maar met een grotere nadruk op duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid. Het bedrijf gebruikt fairtrade-ingrediënten en streeft naar een vermindering van zijn ecologische voetafdruk, terwijl het actief campagnes voert voor sociale rechtvaardigheid.

De samenwerking met Unilever heeft Ben & Jerry’s in staat gesteld om wereldwijd uit te breiden, nieuwe markten te betreden en hun invloed op wereldwijde milieukwesties te vergroten. Dit alles terwijl het merk trouw blijft aan zijn kernwaarden van kwaliteit, gemeenschap en integriteit.

Deze synergie tussen Ben & Jerry’s en Unilever toont aan dat grote bedrijven en hun kleinere dochterondernemingen succesvol kunnen samenwerken aan gemeenschappelijke doelen, zoals duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid, zonder dat de unieke merkidentiteit verloren gaat. Ben & Jerry’s blijft een voorbeeld van hoe bedrijven kunnen groeien zonder hun ziel te verliezen.