Jamie Oliver’s Zoet-Zure Kip: Een ‘Echte Winnaar’ – ‘Fantastisch’ Eenvoudig Diner Recept

Jamie Oliver, de bekende Britse chef-kok, heeft een heerlijk recept voor zoet-zure kip dat een ‘echte winnaar’ wordt genoemd. Dit recept, dat afkomstig is uit zijn Friday Night Feast-kookboek, is een fantastisch en eenvoudig dineridee dat je gemakkelijk thuis kunt bereiden.

Het recept combineert verse groenten, sappige ananas en een klassieke plakkerige saus om een gerecht te creëren dat vol van smaak is en toch gezond. Het is vrij van de grote hoeveelheden toegevoegde suiker en vet die vaak in afhaalmaaltijden worden aangetroffen. Het recept is ook zuivelvrij, waardoor het een geweldige optie is voor mensen met lactose-intolerantie.

Het recept vraagt om kipfilet, honing, ananas en perziken in natuurlijk sap, sojasaus met laag zoutgehalte, vissaus, maïszetmeel, Chinese vijfkruidenpoeder, limoen, knoflook, asperges, tenderstem broccoli, ui, verse rode pepers, rode en gele paprika, gember, aardnotenolie, baby maïs, en verse koriander.

Het bereiden van dit gerecht is niet al te ingewikkeld en duurt ongeveer 35 minuten. De kip wordt in stukjes gesneden en gemarineerd met vijfkruidenpoeder, zout, maïszetmeel, limoensap en knoflook. De groenten worden vervolgens gesneden en gebakken met de kip, en de saus wordt gemaakt door de ananas en perziken te pureren en te combineren met sojasaus, vissaus en honing.

Dit recept is een geweldige manier om een gezonde en smakelijke maaltijd te bereiden die zowel volwassenen als kinderen zullen waarderen. Het is ook een geweldige manier om verschillende groenten in je dieet op te nemen.

FAQ:

 1. Wat is Chinese vijfkruidenpoeder?
  Chinese vijfkruidenpoeder is een kruidenmengsel dat vaak wordt gebruikt in de Chinese keuken. Het bevat meestal steranijs, kruidnagels, Chinese kaneel, Sichuan-peper en venkelzaad.
 2. Wat is tenderstem broccoli?
  Tenderstem broccoli is een hybride van broccoli en Chinese kool. Het heeft lange, dunne stelen en kleine bloemhoofdjes.
 3. Wat is aardnotenolie?
  Aardnotenolie, ook bekend als pindaolie, is een plantaardige olie die vaak wordt gebruikt in de Aziatische keuken. Het heeft een hoge rookpunt, waardoor het ideaal is voor frituren en roerbakken.
 4. Wat is vissaus?
  Vissaus is een saus die wordt gemaakt van gefermenteerde vis. Het wordt vaak gebruikt in de Aziatische keuken om gerechten een umami-smaak te geven.