Nieuwe McDonald’s-sauzen: een smaakvolle verrassing

McDonald’s heeft onlangs twee nieuwe sauzen aangekondigd die binnenkort beschikbaar zullen zijn in hun restaurants. Deze sauzen zijn de Sweet & Spicy Jam-saus, de eerste ontbijt-geïnspireerde dipsaus in de VS, en de Mambo-saus, geïnspireerd door een populaire saus uit de regio Washington, D.C. 1.

Sweet & Spicy Jam-saus

De Sweet & Spicy Jam-saus is een pittige rode pepersaus met een vleugje Szechuan-peper en extra hitte van cayennepeper, afgewerkt met appelciderazijn. Deze saus is speciaal ontwikkeld voor het ontbijtmenu van McDonald’s en zal een unieke smaak toevoegen aan hun ochtendgerechten1.

Mambo-saus

De Mambo-saus is geïnspireerd door de rijke culturele geschiedenis van de Washington, D.C. regio en wordt vaak “mumbo-saus” genoemd. Het lokale bedrijf Capital City, dat sinds 2011 geliefde Mambo-saus produceert, noemt het “de officiële vleugelsaus van Washington, D.C.”1. De Mambo-saus is een tomatengebaseerde, zoete en pittige saus die perfect past bij verschillende gerechten.

Deze twee nieuwe sauzen zullen vanaf 9 oktober voor een beperkte tijd beschikbaar zijn in de McDonald’s-restaurants1. Ze zullen een interessante aanvulling zijn op het huidige assortiment van zes vaste sauzen en zullen zeker een lokale smaak toevoegen aan de gerechten van de fastfoodketen.

De introductie van deze nieuwe sauzen weerspiegelt de invloed van verschillende culturen en tradities op de Amerikaanse keuken, zoals Europese, inheemse Amerikaanse, Afrikaanse, Latijns-Amerikaanse, Aziatische en Pacifische eilandbewoners2. Het is een spannende tijd voor liefhebbers van McDonald’s en fastfood, die nu kunnen genieten van deze unieke smaken in hun favoriete gerechten.