Waar is een bloemloze cake van gemaakt?

Een bloemloze taart is een uniek baksel dat, zoals de naam al doet vermoeden, geen bloem bevat. Het is een perfect recept voor chocoladeliefhebbers en is decadent en rijk van smaak. De taart is gemakkelijk te maken en heeft een fudgy textuur, vergelijkbaar met die van een brownie14.

Ingrediënten en Bereiding

De ingrediënten voor de taart zijn onder andere halfzoete chocoladechips, ongezouten boter, kristalsuiker, instant espressopoeder (optioneel), fijn zout, vanille-extract, grote eieren en eidooier, Dutch-process cacao en gekoelde zware room1. Voor de topping kun je poedersuiker, vers geklopte room, vanille-ijs of 1:1 ganache, en verse aardbeien of frambozen gebruiken1.

Het bereidingsproces begint met het voorverwarmen van de oven en het licht invetten van een lichte, gekleurde, ronde cakevorm van 8 inch met anti-aanbakspray. Plaats een perkamentronde op de bodem van de pan en spray opnieuw. In een grote magnetronbestendige kom, verwarm je de chocoladechips en boter in intervallen van 30 seconden, roer je tussen elk interval, tot ze net gesmolten zijn. Roer tot het glad is. Klop de suiker, espressopoeder, zout en vanille erdoor. Laat het afkoelen. Voeg de eieren en dooier in één keer toe, klop krachtig1.

Presentatie en Variaties

Deze taart wordt het best gekoeld geserveerd. Wanneer je klaar bent om te serveren, verwijder je de taart naar een serveerschaal. Gebruik een scherp mes om in plakjes te snijden, spoel het mes af met heet water en veeg het lemmet af tussen de plakjes. Plaats een lepel poedersuiker in een kleine fijne zeef en stof over elk plakje. Top met slagroom of een bolletje ijs en een paar bessen1.

Er zijn ook talloze manieren om de taart te toppen. Je kunt het serveren met zelfgemaakte aardbeiensaus of frambozensaus, een klodder gewone slagroom toevoegen, of besprenkelen met gesmolten pindakaas4. Het is ook mogelijk om de taart te maken met zowel donkere chocolade als Dutch cocoa poeder voor een nog rijkere smaak6.