Pompoen & Worst Tortellini Soep: Een Heerlijk Herfstgerecht

Deze pompoen & worst tortellini soep is eenvoudig, bevredigend en een grote hit bij iedereen! Geroosterde tomaten, pompoen, Italiaanse worst, boerenkool en Parmezaanse kaas maken dit extra lekker. Hier is hoe je het maakt:

Ingrediënten

  • 1 pond zoete Italiaanse worst
  • zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie, indien nodig
  • 1 zoete ui, in blokjes gesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 ½ kopjes in blokjes gesneden pompoen
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 14 ons in blokjes gesneden geroosterde tomaten
  • 1 Parmezaanse korst
  • 4 tot 5 kopjes kippenbouillon
  • ¾ kopje slagroom
  • 3 kopjes gehakte boerenkool of spinazie
  • 8 tot 12 ons kaas tortellini
  • Parmezaanse kaas, voor garnering
  • gemalen rode peper, voor garnering

Bereidingswijze

  1. Verhit een grote pan op middelhoog vuur en voeg de worst toe met een flinke snuf zout en peper. Breek het in stukjes en bak het tot het goudbruin en gaar is, ongeveer 6 tot 8 minuten.
  2. Als je meer olie nodig hebt voor de groenten, voeg dan de olijfolie toe. Roer de uien, knoflook, pompoen en nog een flinke snuf zout en peper erdoor. Kook, onder regelmatig roeren, tot de uien en pompoen enigszins zacht zijn geworden, ongeveer 5 tot 6 minuten.
  3. Roer de tomatenpuree erdoor. Kook een paar minuten, zodat de kleur (en smaak!) dieper wordt. Giet de in blokjes gesneden tomaten, Parmezaanse korst en 4 kopjes kippenbouillon erbij. Breng het mengsel aan de kook. Zet het vuur lager en laat het 15 tot 20 minuten sudderen.
  4. Roer na 20 minuten de slagroom erdoor. Roer de boerenkool erdoor. Roer de tortellini erdoor en kook 5 minuten, tot ze gaar en zacht zijn. Dit is het moment om te beslissen of je de resterende kop kippenbouillon wilt toevoegen. Zo ja, voeg het toe! Houd er rekening mee dat de tortellini de vloeistof zal opnemen als het blijft staan.
  5. Proef de soep en breng op smaak met extra zout en peper indien nodig.
  6. Serveer onmiddellijk met Parmezaanse kaas en gemalen rode peper als garnering.

Deze soep is perfect voor een gezellig herfstdiner en smaakt nog beter met een groot stuk beboterd zuurdesembrood. Geniet ervan!