Leer hoe u ‘scheikundelessen’-lasagne maakt door Brie Larson

Maak je klaar om de chef-kok in jezelf wakker te maken met de serie ‘Chemielessen’ van AppleTV+ en leer hoe je de perfecte lasagne maakt. Brie Larson, gebaseerd op de roman van Bonnie Garmus, speelt Elizabeth Zott, een wetenschapper die presentator wordt van een kookprogramma. Voor de jaren vijftig is ze een vrouw die haar tijd ver vooruit is en die opkomt tegen de mannen en het systeem dat haar onderdrukken. In de serie perfectioneert Elizabeth de kunst van het maken van lasagne. Het is tevens het eerste gerecht dat Calvin (Lewis Pullman) proeft en vanaf dat moment bloeit hun romantiek op1.

Achter de schermen hielp voedselconsulent Courtney McBroom bij elke stap om ervoor te zorgen dat het eten er smakelijk uitzag voor het publiek. In de eerste momenten van de eerste aflevering vertelt Elizabeth het studiopubliek dat ze lasagne gaat maken. “We hebben veel nagedacht over deze scène. Welke delen van de lasagne we wilden zien gemaakt worden, wat waren de mooiste delen die we wilden benadrukken”, zegt McBroom1.

Wanneer Elizabeth de lasagne meeneemt naar haar werk en Calvin hem voor de eerste keer proeft, staat McBroom achter de camera en kijkt toe terwijl Sarah Adina Smith Larson regisseert terwijl ze de componenten in elkaar zet, de pasta in lagen legt en de saus toevoegt. Het recept dat in de serie wordt gebruikt, is de persoonlijke favoriet van McBroom. “Ik kook de hele tijd”, zegt ze. Ze koos ervoor om ricotta- en bechamelsaus toe te voegen – ricotta en mozzarella worden doorgaans gebruikt in Zuid-Italiaanse lasagnerecepten, terwijl Noord-Italiaanse recepten bechamelsaus en Parmigiano Reggiano1 gebruiken.

McBroom zegt dat lasagne het perfecte gerecht was om te serveren, omdat het symbolisch was voor Elizabeth. “Het heeft al deze lagen. Het is een weerspiegeling van de manier waarop ze zichzelf benadert. Ze probeert zichzelf altijd op te bouwen tot iets beters en probeert perfect te zijn.

En wat is het geheim van het maken van een goede lasagne? Het antwoord ligt in de vergadering. “Ik maak graag meerdere lagen met een beetje saus ertussen. Ik hou ervan om dunne lagen te krijgen, geen dikke. De ideale versie is om je eigen deeg te maken en het zo dun mogelijk te maken”, adviseert McBroom1.