Pompoen Mug Cake: Een Snel en Gemakkelijk Dessert
Een pompoen mug cake is een heerlijk en eenvoudig dessert voor één persoon, dat volledig in minder dan 3 minuten in de magnetron wordt bereid1. Deze pompoen mug cake is een super snelle en gemakkelijke manier om die pompoenbehoefte te bevredigen zonder je hele keuken overhoop te halen! Soms, wanneer de trek in iets zoets toeslaat, heb ik gewoon geen zin om een heel brood met chocolade-chip pompoenbrood te bakken. Dat duurt nogal lang… dus deze 3 minuten pompoen mug cake is perfect!
Deze cake wordt direct in de mok gemengd waarin hij wordt “gebakken”, waardoor het een super gemakkelijke en snelle opruiming is! Wanneer het in de magnetron wordt verwarmd, zal het cakebeslag omhoog rijzen, bijna willen omvallen, maar zodra het uit de magnetron wordt gehaald, zakt het weer terug in de beker. Voor een dessert dat in slechts 3 minuten klaar is, kun je deze echt niet verslaan1.
Variaties op het Recept:
- Voor dit recept gebruik ik enkele basis specerijen zoals kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en gember. Als je een pompoentaart kruidenmix hebt, voel je vrij om alle specerijen te vervangen door 1 theelepel van de pompoentaart kruidenmix1.
- Voeg 2 eetlepels halfzoete chocoladechips toe voor een nog zoetere ervaring1.
- Top je mug cake met koele slagroom, slagroom, kant-en-klare slagroom, of zelfs een bolletje vanille-ijs1.
Pompoen Mug Cake Recept
Ingrediënten
- 4 eetlepels bloem
- 2 eetlepels witte kristalsuiker
- 1 theelepel bakpoeder
- ½ theelepel kaneel
- ¼ theelepel nootmuskaat
- snufje gemalen kruidnagel
- ¼ theelepel gemalen gember
- snufje zout
- 2 eetlepels pompoenpuree
- ½ theelepel vanille-extract
- 3 eetlepels melk
Instructies
- Meng alle droge ingrediënten samen in een 12 oz mok1.
- Roer de melk, pompoenpuree en vanille erdoor. Meng goed, vooral de bodem zodat er geen droge stukjes op de bodem blijven zitten1.
- Magnetron op hoog voor 2 minuten. Top met slagroom en bestrooi met kaneel indien gewenst1.
The source of the article is from the blog krama.net