De onconventionele pizzatoppings die je moet proberen volgens chefs

Als het gaat om pizza, zijn de mogelijkheden voor toppings eindeloos. Maar soms is het leuk om buiten de gebaande paden te treden en iets nieuws en onverwachts te proberen. In dit artikel delen we enkele onconventionele pizzatoppings die je zeker moet proberen, aanbevolen door topchefs.

1. Krokante marinara, gekarameliseerde uien en chèvre

Chef en digitaal culinair opvoeder Micole Rondinone gelooft dat de meest spectaculaire toppings voor pizza degene zijn die buiten de categorie van alledaagse toppings vallen die je in elke pizzeria zou zien, en degene die textuur en pit toevoegen1. Een leuke combinatie die in gedachten komt, is een eenvoudige krokante marinara met zoete, umami gekarameliseerde uien en chèvre1.

2. Pittig varkensvlees en ingemaakte pepers

Mike Friedman, de chef achter DC-restaurants The Red Hen en AP Pizza Shop, is van mening dat geweldige toppings de bouwstenen zijn voor een bevredigende en heerlijke pizza1. Een spannende optie die hij aanbeveelt, is pittig varkensvlees gecombineerd met ingemaakte pepers1.

3. Mix van lokale alliums en romige kaas

Een andere interessante toppingcombinatie is een mix van lokale alliums, zoals sjalotten, bosuitjes, daslook en cippolini uien, samen met romige kaas4. Deze combinatie is favoriet bij High Street, een bekend restaurant.

Probeer deze onconventionele pizzatoppings eens uit om je volgende pizzaparty of doordeweekse avondmaaltijd thuis op te fleuren. Vergeet niet dat het experimenteren met nieuwe en onverwachte ingrediënten een geweldige manier is om je smaakpapillen te verrassen en je liefde voor pizza naar een hoger niveau te tillen.