Waarom je geen kaneel aan het deeg moet toevoegen voor zelfgemaakte pompoenbroodjes

Als de dagen korter worden en het licht verandert in augustus, is het tijd om na te denken over de veranderende tijd van het jaar. Voor ons bij Tasting Table betekent dit de overgang van het grillseizoen naar het herfstbakseizoen1. Dus terwijl de bladeren goudkleurig worden en vallen, zul je ons zien dagdromen over het mengen van een smakelijke partij pompoenkaneelbroodjes met een roomkaasglazuur. Maar neem dit ene advies van ons: voeg geen kaneel toe aan je deeg, want het zal de fermentatie van de gist verstoren en de gewenste luchtigheid in je cakestructuur voorkomen1.

Kaneel in de vulling, niet in het deeg

Betekent dit dat je de kaneel helemaal moet overslaan? Welnee! Kaneel is een belangrijk onderdeel van herfstbakken. Ga er gerust mee los in de vulling2. Zorg er alleen voor dat je andere dingen aan het deeg toevoegt (nootmuskaat zal het heel goed doen) die de fermentatie niet zullen vertragen of stoppen. Het blijkt dat kaneel (en we kijken ook naar jou, gember) de activiteit van gist in deeg kan belemmeren6.

Recepten voor pompoenkaneelbroodjes

Er zijn tal van recepten voor pompoenkaneelbroodjes die je kunt proberen, waarbij je de kaneel in de vulling gebruikt en andere kruiden in het deeg. Enkele voorbeelden zijn:

  • Ambitious Kitchen’s “Best Pumpkin Cinnamon Rolls You’ll Ever Eat”3
  • Del’s Cooking Twist’s “Pumpkin Cinnamon Rolls”4
  • All the Healthy Things’ “The Best Pumpkin Cinnamon Rolls”5
  • Sally’s Baking Addiction’s “Pumpkin Cinnamon Rolls”6

Geniet van het herfstbakseizoen

Nu je weet waarom je geen kaneel aan het deeg moet toevoegen voor zelfgemaakte pompoenbroodjes, ben je klaar om te genieten van het herfstbakseizoen. Probeer een van de bovenstaande recepten of experimenteer met je eigen creaties, en vergeet niet om kaneel in de vulling te gebruiken en andere kruiden in het deeg om de perfecte luchtige textuur te bereiken.