Mexicaanse Keukens: Een Culinaire Hoofdrol in de Verenigde Staten

In de Verenigde Staten is de Mexicaanse keuken niet alleen populair, maar ook alomtegenwoordig. Volgens een recente analyse van het Pew Research Center heeft 99% van de Amerikaanse inwoners toegang tot een Mexicaans restaurant in hun eigen provincie. Dit betekent dat bijna alle Amerikanen kunnen genieten van een taco of enchilada zonder hun provincie te verlaten.

De studie, gebaseerd op gegevens van SafeGraph, Yelp en de American Community Survey, toont aan dat 11% van de restaurants in de VS Mexicaanse gerechten serveren. In totaal zijn er meer dan 80.000 Mexicaanse restaurants in het land, waarvan 51% zich bevindt in Californië, Texas, Illinois, New York en Florida.

Ondanks de prevalentie van Mexicaanse restaurants, is er een opmerkelijke ondervertegenwoordiging van andere Latijns-Amerikaanse keukens. Hoewel mensen van Mexicaanse afkomst 60% van de Latino’s in het land uitmaken, serveren slechts 2% van de Amerikaanse restaurants voedsel met oorsprong uit andere delen van het westelijk halfrond, zoals de Caraïben, Cuba, Peru, El Salvador en Spanje.

Het onderzoek van Pew ging niet in op de authenticiteit van het Mexicaanse voedsel, maar baseerde zich op tags in de datasets van SafeGraph en Yelp. Restaurants met tags zoals “Tex-Mex” of “tacos” werden opgenomen in de Mexicaanse categorie.

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Wat is het Pew Research Center?
Het Pew Research Center is een Amerikaanse denktank gevestigd in Washington D.C. die informatie verstrekt over sociale kwesties, publieke opinie en demografische trends in de Verenigde Staten en de wereld.

Wat is SafeGraph?
SafeGraph is een bedrijf dat gegevens verzamelt en analyseert over fysieke plaatsen voor bedrijven om betere beslissingen te kunnen nemen. Ze verzamelen gegevens over bedrijfsactiviteiten, gebouwvoetafdrukken, bezoekersdemografie en meer.

Wat is Yelp?
Yelp is een bedrijf dat een platform biedt waar gebruikers bedrijven kunnen beoordelen en recenseren. Het wordt vaak gebruikt om restaurants te beoordelen en is een waardevolle bron van informatie voor consumenten die op zoek zijn naar lokale bedrijven.

Wat betekent ‘Tex-Mex’?
‘Tex-Mex’ is een term die wordt gebruikt om een regionale Amerikaanse keuken te beschrijven die elementen van zowel de Mexicaanse als de Amerikaanse keuken combineert. Het is vooral populair in de staat Texas.