Pompoen-kaneelrol pannenkoeken: een heerlijk herfstontbijt

Pompoen-kaneelrol pannenkoeken zijn een heerlijke combinatie van twee geliefde ontbijtgerechten: pompoenpannenkoeken en kaneelbroodjes. Deze pannenkoeken zijn perfect voor een gezellig herfstontbijt en zullen zeker indruk maken op uw gasten.

Het recept

Het recept voor pompoen-kaneelrol pannenkoeken begint met het maken van een basis pompoenpannenkoek beslag. Meng in een grote kom de volgende ingrediënten: 1 1/2 kopjes bloem, 3 eetlepels kokossuiker of bruine suiker, 1 1/4 theelepel bakpoeder, 3/4 theelepel zuiveringszout, 1/4 theelepel zout, 1 theelepel kaneel en optioneel 1/2 theelepel pompoentaartkruiden2. Voeg vervolgens 1/2 kopje pompoenpuree, 3/4 kopje + 2 eetlepels karnemelk (of melk naar keuze), 1 eetlepel gesmolten boter, 1 ei en 1 theelepel vanille-extract toe en meng goed2.

Kaneelswirl

Om de kenmerkende kaneelswirl te maken, meng je 4 eetlepels zachte boter, 1/4 kopje kristalsuiker, 2 theelepels kaneel en 1 eetlepel van het pannenkoekbeslag in een aparte kom2. Plaats dit mengsel in een spuitzak of een plastic zak met een klein gaatje in de hoek.

Bakken en serveren

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en schep een kleine hoeveelheid beslag in de pan. Spuit de kaneelswirl in een spiraalvorm op de pannenkoek, beginnend bij het midden en naar buiten werkend. Bak de pannenkoek tot er belletjes aan de oppervlakte verschijnen en de onderkant goudbruin is, draai hem dan om en bak de andere kant2.

Voor een extra vleugje zoetheid kunt u een esdoorn glazuur maken door 1/2 kopje poedersuiker, 2 eetlepels esdoornsiroop, 1 eetlepel melk en 1/2 theelepel vanille-extract te mengen2. Druppel het glazuur over de warme pannenkoeken en serveer onmiddellijk.

Genieten van een seizoensgebonden traktatie

Pompoen-kaneelrol pannenkoeken zijn een heerlijke manier om te genieten van de smaken van de herfst. Hoewel ze misschien niet het gezondste ontbijt zijn, zijn ze zeker een traktatie die de moeite waard is om af en toe van te genieten. Probeer dit recept eens uit en trakteer uzelf en uw dierbaren op een smakelijk herfstontbijt.