Waar wordt citroenposset van gemaakt?

Citroen posset is een klassiek Brits dessert dat bekend staat om zijn romige textuur en verfrissende citroensmaak. Het is een favoriet van velen, waaronder de beroemde Britse kok Mary Berry. Maar wat maakt dit dessert zo speciaal? Het antwoord ligt in de eenvoud van de ingrediënten en de bereidingswijze.

De ingrediënten van citroen posset

Het geheim van een heerlijke citroen posset zit hem in de eenvoudige ingrediënten: dubbele room, citroensap, citroenschil en basterdsuiker. Dat is alles! Deze vier ingrediënten vormen samen een zijdezacht, romig dessert met een heerlijke citroensmaak1.

Hoe maak je citroen posset?

Het maken van citroen posset is verrassend eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is de dubbele room in een grote pan gieten, driekwart van de citroenschil en 150g basterdsuiker toevoegen. Vervolgens voeg je het sap van drie citroenen toe. Het resultaat is een heerlijk romig dessert dat perfect is voor elke gelegenheid1.

Veelgestelde vragen

Wat is dubbele room?

Dubbele room is een type room met een hoog vetgehalte, meestal rond de 48%. Het is dikker en rijker dan gewone room, waardoor het ideaal is voor desserts zoals citroen posset.

Wat is basterdsuiker?

Basterdsuiker is een soort suiker die een beetje vocht bevat. Het is fijner dan gewone suiker en lost gemakkelijker op, waardoor het ideaal is voor het maken van desserts.

Kan ik citroen posset van tevoren maken?

Ja, citroen posset kan van tevoren worden gemaakt en in de koelkast worden bewaard. Het is zelfs aan te raden om het minstens een paar uur voor het serveren te maken, zodat het goed kan opstijven.

Verklarende woordenlijst

Dubbele room: Een type room met een hoog vetgehalte, meestal rond de 48%. Het is dikker en rijker dan gewone room.

Basterdsuiker: Een soort suiker die een beetje vocht bevat. Het is fijner dan gewone suiker en lost gemakkelijker op.

Citroen posset: Een klassiek Brits dessert gemaakt van dubbele room, citroensap, citroenschil en basterdsuiker. Het heeft een romige textuur en een verfrissende citroensmaak.