Quattrotini: de vernieuwde pastavorm voor sausliefhebbers

Zelfs de meest gepassioneerde pastaliefhebbers kunnen verveeld raken van de gebruikelijke spaghetti en penne. Gelukkig zijn er niet alleen honderden manieren om pasta te bereiden, maar ook talloze pastavormen om uit te kiezen. Als je een rijk, sausrijk gerecht maakt, wil je bijvoorbeeld kiezen voor een buisvormige pasta met een uitgeholde kern, waardoor de saus naar binnen kan sijpelen en je bij elke hap de perfecte smaakexplosie krijgt. En omdat vijf buizen per pasta zeker beter zijn dan één, raden we je aan om Quattrotini te proberen. Deze pastavorm is ontworpen om de grootst mogelijke hoeveelheid saus bij elke vorkhap op je tong te leveren1.

Quattrotini: een vernieuwde klassieker

Hoewel het ontwerp innovatief lijkt, is Quattrotini eigenlijk een vernieuwde versie van een klassieke pastavorm die bekend staat als cinque buchi (wat “vijf gaten” betekent in het Italiaans) 1. Deze pastavorm met meerdere buizen is afkomstig uit Sicilië, waar het al generaties lang wordt gegeten en gewaardeerd. Quattrotini is een bijzondere pastavorm, omdat het bestaat uit vier bucatini-stijl buizen die een grotere centrale buis omringen. Hierdoor kan de saus zich optimaal verspreiden en zorgt het voor een heerlijke smaakbeleving bij elke hap1.

Waarom Quattrotini de perfecte keuze is voor sausliefhebbers

Quattrotini is de ideale pastavorm voor sausliefhebbers, omdat het ontwerp ervoor zorgt dat de saus zich optimaal kan verspreiden en doordringen in de pasta. De vier kleinere buizen rondom de grotere centrale buis zorgen ervoor dat de saus zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant van de pasta terechtkomt, waardoor je bij elke hap een perfecte balans van pasta en saus krijgt1. Bovendien is Quattrotini een veelzijdige pastavorm die goed past bij verschillende soorten sauzen, van romige Alfredo tot pittige Arrabbiata. Dus als je op zoek bent naar een nieuwe pastavorm om je sausrijke gerechten naar een hoger niveau te tillen, is Quattrotini zeker het proberen waard.